Vrtec Ciciban

Napoved dejavnosti

petek, 15. 12. 2017: Čajanka z dedki in babicami - Petelinčki
petek, 15. 12. 2017: Čajanka z babicami in dedki-Čebelice
ponedeljek, 1. 1. 2018: Novo leto
četrtek, 8. 2. 2018: Slovenski kulturni praznik
torek, 1. 5. 2018: Praznik dela

Babica zima gre na jug

Mesec december je vsako leto bogato obarvan z raznovrstnimi dogodki in dejavnostmi. Današnja humorna praznična predstava Miškinega gledališča v Kulturnem domu, nam je polepšala današnji dan. Še posebej čaroben in nepozaben pa je bil prihod dedka Mraza in seveda darila, ki so otroke pričakala v igralnicah.

Krasitev zunanje smrečice

Tudi v Vrtcu Ciciban imamo zunanjo smrečico, ki smo jo danes skupaj okrasili z okraski iz naravnih materialov in slavnostno prižgali lučke. Lepo nam je!

Tradicionalno slovensko naj bo!

Tradicionalno slovensko naj bo!

V mojem srcu je nemir,

na jesenski ta večer

tiho stopim tam čez prag,

grem v moj stari čebelnjak.

(L. Slak)

Vse dni, ki so nas vodili k Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku, smo se v Vrtcu Ciciban pogovarjali o pomenu kmetijstva in čebelarstva, o pomenu zajtrka in ozaveščali otroke o zdravem načinu življenja ter o pomembnosti gibanja. Poleg likovnega in glasbenega  ustvarjanja, smo izdelovali tudi različne dobrote. V vrtcu sta nas obiskala čebelarja. Predstavila sta nam  zanimivosti o življenju čebel in čebelarstva. Z zanimanjem smo jima prisluhnili. Veseli smo bili tudi podarjenega medu, ki ga bomo okušali v prihodnjih dneh.

Danes pa je v vrtcu res dišalo po domačem kruhu, mleku, maslu in medu. Okusili smo tudi domača jabolka. Takšna hrana je krepčala naše prababice in pradedke in pri njih je vsak dan dišalo po domačem. Želimo si, da bi bil vsak podoben današnjemu, ko se je živelo, jedlo in pelo malce bolj tradicionalno slovensko.

Danes je z nami zajtrkoval župan gospod Rajko Meserko. Za njegov obisk se mu zahvaljujemo.

Čeprav smo še majhni, nam je ob koncu zajtrka s pomočjo vzgojiteljic in harmonikarja Nika Grabnarja uspelo zapeti pesem Čebelar.

stran 1 od 3

Galerija skupnih dogodkov

Vrtec Ciciban