Objave učiteljev

Pustovanje po francosko

V torek, 13. 2. 2018, smo v okviru interesne dejavnosti večkulturnost z EVS prostovoljcem obeležili najbolj norčav čas v letu. Ker naša prostovoljka prihaja iz Francije, smo se osredotočili na to državo in spoznali, kako pust praznujejo v Franciji. Začeli smo s poslikavo obraza, nato pa nadaljevali s pripravo tradicionalne pustne sladice (palačinke) in izdelavo slamnatega moža, ki ga v Franciji ob koncu karnevala zažgejo in s tem prepodijo zimo iz svojih krajev. Na koncu smo izdelali še plakat, kjer smo na kratko opisali francosko pustovanje. 

Vpis v prvi razred za šolsko leto 2018/2019

Vpis bo potekal na OŠ ŠMARTNO, kabinet št. P/K1, pritličje novega prizidka.

PONEDELJEK, 12. 2. 2018, OD 10. DO 18. URE

TOREK,  13. 2. 2018, OD 12. DO 17. URE

ČETRTEK, 15. 2. 2018, OD 8. DO 16. URE

Več informacij v prilogi.

Tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje

V sredo, 24. 1. 2018, je na OŠ Mirana Jarca v Ljubljani potekalo območno tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Tekmovanja sta se udeležili Vesna Vavtar iz 8. A in Marija Snežna Benedičič iz 9. B razreda, ki sta na šolskem tekmovanju dokazali, da najbolje razumeta vse nonsense v knjigi Alica v čudežni deželi

Na območnem tekmovanju sta se pomerili s svojimi vrstniki in dokazali, da dobro razumeta in poznata tudi Flisarjevo knjigo Alica v nori deželi. Marija Snežna Benedičič je zbrala 41/45 točk in tako prejela srebrno Cankarjevo priznanje

Iskrene čestitke obema tekmovalkama. 

STAVKA

Spoštovani starši!

V večini slovenskih šol in vrtcev bo v sredo, 14. 2. 2018, potekala stavka. V času stavke bodo šole in vrtci zaprti. Stavka bo potekala tudi na naši šoli.

V spodnjih prilogah vam posredujemo pomembne informacije v zvezi s stavko. Na spletni strani so objavljene tudi okrožnica Ministrstva za šolstvo znanost in šport in informacija, ki jo je pripravil sindikat SVIZ-a oziroma njegov stavkovni odbor.

Verjamemo, da boste z razumevanjem in obilo strpnosti sprejeli navedeno obrazložitev. Prosimo vas, da se za morebitna dodatna pojasnila obrnete na vodstvo šole.

Albert Pavli, ravnatelj

Športno plezanje 4. razredov

V torek, 13. 2. 2018, so imeli učenci 4. a, b in c razreda športni dan. Pod vodstvom in ob varovanju učiteljev plezanja so poskušali preplezati veliko plezalno steno v športni dvorani. Preizkusili so se v delanju različnih vozlov, spoznali so različne oprijeme, si ogledali kratek film o plezanju, med menjavami skupin pa so igrali Med dvema ognjema. Posebno zahvalo izrekamo učiteljicama Špeli in Rebeki ter učitelju Urhu, ki so našim učencem omogočili to enkratno doživetje.

 

PREŠERNO Z GLASBO

V torek, 12. 2., smo na predmetni stopnji počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. Na kulturni prireditvi, ki smo jo tudi letos pripravili v sodelovanju z Glasbeno šolo Litija - Šmartno, so bili v središču pozornosti mladi glasbeni upi, ki so svoj talent skozi glasbo velikodušno delili z nami. Čeprav je kultura v širšem pomenu besede del našega vsakodnevnega žitja, so nastopajoči s pomočjo inštrumentov dokazali, da je umetnost presežek, ki bogati naša življenja.

 

stran 1 od 18