Objave učiteljev

Kulturni dan za 4. in 5. razred-Operna pravljica

V torek, 12. 12. 2017, so imeli učenci četrtih in petih razredov kulturni dan. V Kulturnem domu Šmartno so si ogledali operno pravljico Sneguljčica, v kateri sta nastopala operna pevca Eva Černe in Klemen Torkar. Učencem je bilo njuno izvrstno petje všeč, ob predstavi pa so se tudi zabavali. Da radi nastopajo, so dokazali, ko je Sneguljčica iz občinstva v igro povabila sedem palčkov. Po predstavi so pod vodstvom nastopajočih pevcev obnovili svoje znanje o operi in izvedeli, kako nastane operna predstava oziroma kdo poleg nastopajočih sodeluje pri njej.

JOJ, PUBERTETA

Predavanje za starše učencev od 6. do 9. razreda ter ostale zainteresirane

Ker imate svojega otroka v zadnjem triletju osnovne šole, ste se zagotovo že kdaj vprašali, kam je izginila vaša majhna deklica ali kdo je ta jezikavi smrkavec pred vami.

O tem, kako reagirati na najstniške domislice in predvsem, kako preživeti z najstnikom, vam bo skozi vsakdanje primere in praktično usmerjeno predavanje spregovorila gospa Damjana Šmid.

Večini že dobro poznana predavateljica je profesorica socialne pedagogike s certifikatom RT in ustanoviteljica zasebnega vzgojno-izobraževalnega Zavoda Modrin. Na področju vzgoje in medsebojnih  odnosov deluje že več kot dvajset let. Svetuje pri vzgojnih, učnih in partnerskih težavah, predava in izvaja delavnice, vodi izobraževanja ter objavlja v časopisih in revijah. 

Vabimo vas, da se nam pridružite na predavanju., ki bo v TOREK, 12. 12. 2017, ob 17. uri, v avli I. nadstropja OŠ Šmartno.  

Po predavanju bo v matičnih učilnicah potekal roditeljski sestanek in govorilne ure.

Božično-novoletne delavnice

V soboto, 2. 12. 2017 smo imeli na OŠ Šmartno prav poseben delovni dan. Učenci smo skupaj z učitelji celo dopoldne ustvarjali izdelke, s katerimi smo želeli pričarati praznično vzdušje prav vsem obiskovalcem. V kulturnem programu smo najprej prisluhnili šolskim pevskim zborom, nato pa smo lahko na bogato obloženih stojnicah izbirali med venčki, voščilnicami, piškoti in drugimi aranžmaji. Gostje so lahko posedeli tudi v Božičkovi kavarni, kjer so jih učenci postregli z različnimi napitki in omamno dišečimi piškoti. Vsem se iskreno zahvaljujemo tudi za prostovoljne prispevke, ki jih bomo namenili v šolski sklad.

Ob tej priložnosti smo zbrali 3.080 EUR. ISKRENA HVALA VSEM, KI STE DAROVALI!

Po praznikih diši

Dekletom je uspelo

Področno tekmovanje v rokometu za dekleta je potekalo v športni dvorani Pungrt. V prilogi so zapisniki tekem in zaključni bilten.

Šolsko tekmovanje iz angleščine za 9. razred

15. 11. 2017 je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleščine za 9. razred.

Od osmih tekmovalcev so bronasto priznanje in uvrstitev na regijsko tekmovanje dosegli trije učenci: Marija Snežna Benedičič, Živa Bučar in Matic Kremžar.

Vsem tekmovalcem čestitamo za izkazano znanje in vložen trud.  

stran 1 od 11