Vrtec Ciciban

Miške

Naslov: Za Povrtmi 6, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 3-4 let
Telefon: 01 8987 325
Vzgojiteljica: Melita Peskar
Pomočnica vzgojiteljice: Katja Potisek

Babica Zima gre na Jug

Danes smo si v KD šmartno ogledali predstavo Babica Zima gre na jug. Predstava nam je na hudomušen način prikazala, kaj bi se zgodilo, če bi se Zima odločila in odšla na dopust. Otroci in vzgojiteljice smo v predstavi uživali. Na koncu pa nas je čakalo presenečenje. Obiskal nas je dedek Mraz, ki nam je medtem ko smo mi gledali predstavo, darila pustil v igralnicah in se nato z nami fototgrafiral. Kakšen lep mesec je tale December!

Čarobni medenjaki

Po vrtcu je včeraj zadišalo po medenjakih. Otroci so navdušeno pomagali zmešati sestavine, oblikovati kroglice in seveda pečene...poizkusiti. Če so res dobri bodo danes povedali babice in dedki, ki pridejo k nam na obisk. Pri peki nam je pomagala naša kuharica Majda, ki se ji najlepše zahvaljujemo.

Obisk telovadnice

Danes smo odšli v telovadnico. Otroci so komaj čakali. Najprej smo se dodobra ogreli s pomočjo gibalne igre "Čebelice poletite", nato pa preizkušali svoje spretnosti z različnimi pripomočki (žogami, obroči, plastičnimi palicami za ovire...). Za konec smo se umirili, zaplesali ples KO-ko-ko in izvedli dihalne vaje. Otroci so uživali in z veseljem bomo odšli spet, ko pridemo na vrsto.

 

 

Obisk župana

Našemu povabilu se je prijazno odzval župan g. Rajko Meserko in se nam pridružil na Slovenskem tradicionalnem zajtrku. Kot je že v navadi smo v petek zajtrkovali domač kruh, domače maslo, med in mleko, za posladek pa vitaminov polna domača jabolka. Po zajtrku pa smo vzgojiteljice, tehnični kader in otroci združili svoje glasove v najštevilčnejšem pevskem zboru in zapeli Slakovo pesem Čebelar, ob spremljavi harmonikarja Nika Grabnarja. Posnetek si lahko ogledate na Youtubu.

Pekli smo palačinke

"Pa-pa-palačinke, pa-pa-palačinke, palačinke pečemo...", je danes odmevala pesem v sobi Mišk. Pa ne kar brez razloga. Prinesli smo sestavine, naredili maso in spekli odlične medene palačinke. Namesto sladkorja smo uporabili med, za povrhu pa smo jih z njim še namazali in posuli s cimetom. Odlična alternativa priljubljeni nuteli, saj so jih prav vsi otroci (in vzgojiteljice) z veseljem pojedli.

Obisk čebelarjev

Včeraj sta nas v vrtcu obiskala kar dva čebelarja. G. Rozina in G. Tomažič sta seboj prinesla zaščitna klobuka, ki so jih otroci tudi preizkusili. Pokazala sta nam lesen panj in njegovo notranjost. Povedala sta nam veliko zanimivega o čebelah, kar nekaj stvari pa smo jima povedali tudi mi (kaj že vse vemo). Za konec smo se posladkali z medom, ki ga je g. čebelar postrgal kar iz panja. Vsako leto znova smo veseli njihovega obiska. Za slovo smo se jima zahvalili za obisk in zapeli pesmico o čebelicah.

 

stran 1 od 2

Galerija Miške

Vrtec Ciciban