Vrtec Ciciban

Miške

Naslov: Za Povrtmi 6, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 3-4 let
Telefon: 01 8987 325
Vzgojiteljica: Melita Peskar
Pomočnica vzgojiteljice: Katja Potisek

Kulturni praznik

"Lepa Vida je pri morju stala,

tam na prodi si plenice prala,

črn zamorc po sivem morju pride,

barko vstsavi, praša lepe Vide..."

(F. Prešeren)

Našemu največjemu slovenskemu pesniku, stvaritelju slovenske himne - Zdravljice, pesniku brezčasnih stihov, vsako leto posvetimo nekajdnevno pozornost. Ob slovenskem kulturnem prazniku, smo tudi letos pogovore izpeljali s pomočjo škatle "Kulturne drobtinice", v kateri se skrivajo Prešernove knjige, pesmi, simboli države Slovenije, slovenska himna na CD-ju... Otroci kljub težki temi vedno radi sodelujejo, ugibajo, se igrajo.

Zanimivost: "Kako je ime našemu največjemu pesniku, tistemu, ki je napisal himno?"

Odgovor otrok: "Franceren! Pa napisal je Zdravnico!"

Zimsko veselje

Zima nam je postregla z obilico snega, ki smo ga s pridom izkoristili. Igre na snegu so nam pobarvale lička in noske. Na pustni torek, pa smo s sprevodom po Šmartnem razveselili mimoidoče in klicali pomlad.

Obisk medicinske sestre

 

V ponedeljek nas je obiskala medicinska sestra Hana iz ZD Litija. Predstavila nam je pomen zdrave/nezdrave prehrane, pogovorili smo se o pomembnosti in vlogi hrane za naše telo. Spoznali smo poenostavljeno prehransko piramido. Otroci so ji radi prisluhnili, povedali kaj že vedo, pomagali izdelati piramido in na koncu dobili štampiljko.

 

 

 

Babica Zima gre na Jug

Danes smo si v KD šmartno ogledali predstavo Babica Zima gre na jug. Predstava nam je na hudomušen način prikazala, kaj bi se zgodilo, če bi se Zima odločila in odšla na dopust. Otroci in vzgojiteljice smo v predstavi uživali. Na koncu pa nas je čakalo presenečenje. Obiskal nas je dedek Mraz, ki nam je medtem ko smo mi gledali predstavo, darila pustil v igralnicah in se nato z nami fototgrafiral. Kakšen lep mesec je tale December!

Čarobni medenjaki

Po vrtcu je včeraj zadišalo po medenjakih. Otroci so navdušeno pomagali zmešati sestavine, oblikovati kroglice in seveda pečene...poizkusiti. Če so res dobri bodo danes povedali babice in dedki, ki pridejo k nam na obisk. Pri peki nam je pomagala naša kuharica Majda, ki se ji najlepše zahvaljujemo.

Obisk telovadnice

Danes smo odšli v telovadnico. Otroci so komaj čakali. Najprej smo se dodobra ogreli s pomočjo gibalne igre "Čebelice poletite", nato pa preizkušali svoje spretnosti z različnimi pripomočki (žogami, obroči, plastičnimi palicami za ovire...). Za konec smo se umirili, zaplesali ples KO-ko-ko in izvedli dihalne vaje. Otroci so uživali in z veseljem bomo odšli spet, ko pridemo na vrsto.

 

 

stran 1 od 3

Galerija Miške

Vrtec Ciciban