Objave učiteljic PŠ Velika Kostrevnica

SMUČANJE V LUPINICI

Ugodne vremenske razmere, veliko snega in urejeno smučišče z vlečnico, je bil povod, da smo ure športa preživeli na smučišču in sankališču v Lupinici. Učenci so bili zelo zadovoljni, našo odločitev pa so pohvalili tudi starši.

Petkovi dejavnosti pa bi lahko rekli tudi, uradni trening pred sobotno  slalomsko tekmo. Tekme se je udeležilo veliko otrok iz naše podružnične šole, pa tudi učenci matične šole in drugi.

Obisk Hiše eksperimentov

V torek smo učenci podružničnih šol obiskali Hišo eksperimentov. Preberite si nekaj njihovih misli:

Najbolj mi je bila všeč postelja z žeblji, ker ni bolelo. Rad imam, da nič ne boli. (Matej)

V hiši eksperimentov mi je bilo najbolj všeč, ko sem preizkusil električno kroglo. Ta krogla ima lovke. Ima veliko zobnikov. Ta krogla je zelo okrogla. (Dino)

Dva sošolca sta me oblekla v mehur. Bil je zelo velik. Ko je mehur prišel do moje glave, je počil. (Pia)

Zelo mi je bil všeč stožec, ki je bil pritrjen na velik kvadrat. Iz stožca je pihal zrak. Potem si položil gor balon in je poletel v zrak. (Zoja)

 

OBVESTILO

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da v petek, 9. 2. 2018, ni pouka. Dan smo nadomestili že v mesecu decembru.

Še enkrat bi vas spomnili na spletno anketo za starše, ki jo lahko najdete na strani matične šole. 

Lep pozdrav.

Učiteljice PŠ Vel. Kostrevnica

OBISK RUDNIKA SITARJEVEC

V četrtek, 14.12., smo se po malici učenci tretjega razreda z učiteljico Pavlo in Tamaro odpravili v rudnik Sitarjevec. Do tja smo se del poti peljali z avtobusom, nekaj časa pa smo tudi hodili. Ko smo prišli, smo najprej dobili čelade, ker v rudniku kaplja. Najprej smo si ogledali kip svete Barbare, potem pa so nam pokazali orodja, ki so jih uporabljali rudarji. Pokazali so nam tudi rove, ki so jih kopali, netopirja, kose rude in voziček, s katerim so vozili rudo. Potem smo popili čaj in si ogledali kratek film o rovih, ki jih še niso odprli. Po filmčku nam je pravljičarka Darinka povedala kratko zgodbo o rudniškem škratku Sitarjevčku. Ko smo odšli ven, je vsak dobil svinčnik in zloženko o rudniku. Zelo so mi bili všeč različni kosi rude. Imela sem se zelo lepo. 

Zapisala: Zoja Godec, učenka 3. razreda

NASTOP NA TISJU

V nedeljo, 10.12.2017, smo odšli na Tisje. Ko smo hodili je bilo toplo, ampak na travniku je bil pa tudi sneg. Bilo je veliko ljudi. Zapeli smo pet pesmic. Najbolj všeč mi je bila pesmica Kranjski Janez. Dobili smo tudi sladkarije. Ko smo odšli, je bilo že mrzlo. Ko smo prišli domov, sem bila utrujena. Imela sem se zelo lepo.

Zapisala: Lara Perme, učenka 3.razreda

VABILO - DEDEK MRAZ

DEDEK MRAZ

se je spet odločil, da se ustavi v Veliki Kostrevnici. Starši, če želite , da dedek Mraz obdaruje tudi

vašega otroka, nam to sporočite najkasneje do torka, 12. 12. 2017.

Pred obdarovanjem bodo nastopili učenci PŠ Vel. Kostrevnica.

Torej dragi otroci in starši, upam, da se vidimo v soboto,

16. 12. 2017 ob 9. uri v PŠ Kostrevnica.

stran 1 od 3