Objave učiteljic PŠ Velika Kostrevnica

OBISK RUDNIKA SITARJEVEC

V četrtek, 14.12., smo se po malici učenci tretjega razreda z učiteljico Pavlo in Tamaro odpravili v rudnik Sitarjevec. Do tja smo se del poti peljali z avtobusom, nekaj časa pa smo tudi hodili. Ko smo prišli, smo najprej dobili čelade, ker v rudniku kaplja. Najprej smo si ogledali kip svete Barbare, potem pa so nam pokazali orodja, ki so jih uporabljali rudarji. Pokazali so nam tudi rove, ki so jih kopali, netopirja, kose rude in voziček, s katerim so vozili rudo. Potem smo popili čaj in si ogledali kratek film o rovih, ki jih še niso odprli. Po filmčku nam je pravljičarka Darinka povedala kratko zgodbo o rudniškem škratku Sitarjevčku. Ko smo odšli ven, je vsak dobil svinčnik in zloženko o rudniku. Zelo so mi bili všeč različni kosi rude. Imela sem se zelo lepo. 

Zapisala: Zoja Godec, učenka 3. razreda

NASTOP NA TISJU

V nedeljo, 10.12.2017, smo odšli na Tisje. Ko smo hodili je bilo toplo, ampak na travniku je bil pa tudi sneg. Bilo je veliko ljudi. Zapeli smo pet pesmic. Najbolj všeč mi je bila pesmica Kranjski Janez. Dobili smo tudi sladkarije. Ko smo odšli, je bilo že mrzlo. Ko smo prišli domov, sem bila utrujena. Imela sem se zelo lepo.

Zapisala: Lara Perme, učenka 3.razreda

VABILO - DEDEK MRAZ

DEDEK MRAZ

se je spet odločil, da se ustavi v Veliki Kostrevnici. Starši, če želite , da dedek Mraz obdaruje tudi

vašega otroka, nam to sporočite najkasneje do torka, 12. 12. 2017.

Pred obdarovanjem bodo nastopili učenci PŠ Vel. Kostrevnica.

Torej dragi otroci in starši, upam, da se vidimo v soboto,

16. 12. 2017 ob 9. uri v PŠ Kostrevnica.

Pohod na Bogenšperk

V torek, 17.10., smo na PŠ Velika Kostrevnica izvedli kar dva posebna dogodka. Dopoldne smo se odpravili na jesenski pohod na Bogenšperk. To je bil naš prvi športni dan v letošnjem šolskem letu. Pot nam ni povzročala večjih težav in smo jo zlahka prehodili. Na cilju smo v lepem sončnem vremenu polni navdušenja poiskali še skriti zaklad. Zadovoljni smo se vrnili v šolo, kjer nas je čakal še en lep dogodek. 

OTVORITVENA SLOVESNOST

Zgodovina šolstva v Kostrevnici sega v obdobje pred prvo svetovno vojno. Leta 1929 so ustanovili prvo dvo-razredno ljudsko šolo. Leta 1951 so začeli s pripravami na gradnjo nove šole, uradna otvoritev je bila oktobra leta 1953.

Šolska zgradba je tako leta 2013 praznovala 60 letnico in očitno je bilo, da jo bo v bližnji prihodnosti treba temeljiteje prenoviti. Veseli smo, da se to v letošnjem letu uresničilo, saj smo pouk pričeli v energetsko prenovljeni, lepi, svetli in moderno opremljeni šoli.

V imenu učencev in zaposlenih, se zahvaljujemo Občini Šmartno pri Litiji in svetnikom, ki so podprli projekt o energetski sanaciji naše šole. Zahvala gre tudi izvajalcem in nadzornikom, za dobro opravljeno delo. Zahvaljujemo se tudi posameznikom, ki so z donacijami in prostovoljnim delom poskrbeli za obnovo igral in urejeno okolico šole.

Nekaj utrinkov s prireditve ob odprtju prenovljene šole.

DELOVNI SOBOTI

Spoštovani starši in učenci!

V soboto, 7. 10. 2017, bomo imeli tehniški dan, ki bo potekal od 8.00 do 12.00. Obiskali nas bodo gasilci PGD Vel. Kostrevnica, ki nas bodo seznanili s požarno varnostjo, izvedli bomo evakuacijo in se  preizkusili v praktičnem gašenju.

Odhodi avtobusov bodo zjutraj po voznem redu, popoldan pa bodo odpeljali izpred šole ob 12.00.

Učenci bodo malico dobili v šoli, ni pa organizirano kosilo in OPB.

V soboto, 14. 10. 2017, bomo imeli kulturni dan,ki bo potekal od 8.00 do 12.00. Slovesnost ob odprtju energetsko prenovljene šole se bo pričela ob 10.00.

Odhodi avtobusov bodo zjutraj po voznem redu, domov pa jih odpeljete starši.

Učenci bodo malico dobili v šoli, ni pa organizirano kosilo in OPB.

stran 1 od 2