Vrtec Ciciban

Ostržek

Naslov: Ustje 23, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 2-3 leta
Telefon: 01 8987 222
Vzgojiteljica: Petra Juvan
Pomočnici vzgojiteljice: Bernarda Smrekar, Andreja Hribar

Zima, zima bela

Po slovenskem tradicionalnem zajtrku, ki smo ga obeležili 17. 11. 2017, smo se predali prijetnemu in prazničnemu vzdušju meseca decembra. Praznično smo okrasili prostore vrtca, se družili z otroki iz sosednjih skupin, sejali božično žito, si na platnu ogledali božično risanko, pripravili praznično čajanko in plesali. Svoje znanje smo nadgradili tudi na temo Zdravje in higiena. Nismo pozabili na pravila skupine, pravila lepega vedenja in bonton. Ustvarjali smo na temo zima in pust. Ves čas nas spremlja glasba in petje (o snežinkah, bacilih, delih telesa).

Na pustni torek smo se našemili in po Šmartnem "preganjali" zimo, ki nam je kljub mrazu prinesla ogromno prijetnih doživetij v igralnici in na prostem.

Sedaj komaj čakamo pomlad, da se bomo lahko podali na daljše sprehode po zelenih travnikih...

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji...

 

Jesen pri Ostržkih

Javljamo se tudi Ostržki...

Sedaj so se otroci že navadili na množico novih obrazov, prostor in dnevno rutino v vrtcu. Z našo "sprehajalno bibo" že radovedno raziskujemo okolico vrtca.

V tem času nas je že "obiskala" Muca Copatarica, s katero smo se navajali na red v igralnici in garderobi. Z ježkom smo se podali na potep v gozd in spoznavali gozdne živali. Vzgojiteljice smo otrokom pripravile lutkovno predstavo Razbita buča, katere notranjost smo na koncu tudi raziskali. Z jesensko senzorično škatlo, ki smo jo skupaj (tudi s pomočjo staršev) oblikovali, smo spoznavali barve in oblike jeseni.  Veliko smo peli, rajali, slikali s čopičem in se igrali. Otroci si za igro najraje izberejo avtomobile, priljubljen je tudi kuharski kotiček in igra z dojenčki.

Trenutno se seznanjamo z zimskimi oblačili - rusko pravljico Rokavička in urimo samostojnost pri obuvanju copat.

Kaj nam bo prinesla zima, pa vam kmalu javimo...

Galerija Ostržek

Vrtec Ciciban