Pogovor za starše: Vzgoja za internet

Ogled na Arnes video portalu >>

Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si sta se nam v torek 5. februarja ob 18. uri v našem studiu pridružila strokovnjaka, ki sta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok za internet in o problematiki spletnega nasilja.

Dr. Albert Mrgole je osvetlil problematiko s psihološkega vidika. Je sistemski družinski terapevt, psiholog, doktor sociologije in Imago partnerski terapevt ter soavtor knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Njegovo področje dela so vodenje družinskih terapij in svetovanj, vodenje treningov za partnerje in starše, izvajanje supervizij za različne sisteme (mladinske centre, šole, delovne kolektive), izvajanje izobraževanj po meri za različne kolektive, delo s šolskimi težavami. V svojem delovanju, ki izhaja iz izkušenj sistemskega pogleda in dela, združuje prakso psihologa, ki ga je zaznamovala izkušnja dela v vzgojnem zavodu, in željo po znanstvenem razumevanju, ki jo dopolnjuje s teoretskim pogledom sociologa kulture.

Dr. Benjamin Lesjak je problematiko obdelal s pravnega vidika, prav tako pa je delil svoje izkušnje, ki jih je pridobil pri izvajanju Safe.si delavnic na osnovnih in srednjih šolah ter predavanj za starše. Je strokovnjak za pravne rešitve informacijske družbe, sodelavec Safe.si in avtor priročnika Problematika spletne varnosti v šolah.

Oddaja traja 50 minut.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija