Tekmovanje iz slovenščine za Cankarjevo priznanje

Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje je bilo v letošnjem letu 13. 4. 2021. Na njem so sodelovali učenci od četrtega do devetega razreda. Vseh tekmovalcev je bilo 18, med njimi jih je 8 prejelo bronasto priznanje. 

Na državno tekmovanje, ki je 22. 5. potekalo na daljavo in h kateremu lahko pristopajo le osmošolci in devetošolci, sta se uvrstila Andraž Kosem iz 8. a ter Neža Toplak iz 9. a razreda. Tako na šolskem kot na državnem nivoju so učenci pisali spis, v katerem so dokazovali natančno poznavanje obravnavane knjige, predstavili lasten kritičen odnos do v knjigi izpostavljenih tematik in sveta okoli sebe ter izkazovali veščine spretnega jezikovnega izražanja. 

Na državni ravni sta bila nadvse uspešna oba predstavnika naše šole, saj sta posegla po najžlahtnejših barvah. Neža se tako ponaša s srebrnim priznanjem, Andraž pa je z izjemnim 6. mestom med vsemi osmošolci v državi osvojil zlato Cankarjevo priznanje. Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj, še posebej pa Andražu in Neži. 

Prijava/odjava uporabnika