Noč knjige 2022

V aprilu praznujemo dva pomembna svetovna dneva: 22. april, dan Zemlje in 23. april, dan knjige. Vmes pa je prav posebna noč. Noč vseh ljubiteljev branja. Noč knjige.

Letos smo se ji zopet pridružili tudi na naši šoli. Dvainštirideset mladih ljubiteljev knjige od tretjega do šestega razreda je to noč preživelo v šoli.

Zbrali smo se v petek ob pol petih popoldan in se razdelili v dve skupini. Starejši učenci so se skupaj z učiteljicami odpravili v Knjižnico Šmartno, kjer sta jih prijazno sprejeli knjižničarki Tatjana in Majda, ki sta jim predstavili knjižnico, pripravili kviz in prebrali pravljico z ekološko tematiko. Ko so se vrnili v šolo, so do večerje ustvarjali možice iz okrasnih lončkov, v katere so posadili rože.

Mlajši učenci so v šolski knjižnici prisluhnili pravljici Mavrična ribica, na pomoč!, se pogovarjali o strpnosti, sprejemanju drugačnosti in prijaznosti. Tudi oni so ustvarjali. Izdelovali so ribice iz fimo mase in iz starih cd-jev.

Po večerji smo se odpravili na dolg sprehod, pripravili postelje (blazine in spalne vreče), se umili in odpravili spat. Vmes pa smo vsak prost trenutek izkoristili za prebiranje knjig. Dolgo v noč so gorele svetilke, s katerimi smo si pomagali pri branju.

Zjutraj smo po zajtrku pospravili, nato pa se odpravili do trga pred šmarsko cerkvijo, kjer smo na drevesa obesili ribice, ki so nastale na delavnicah. Starši pa so pred šolo že nestrpno čakali na svoje otroke, ki so noč knjige preživeli v šoli.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika