Sodelovanje na regijskem šahovskem tekmovanju

Šah je miselna igra, ki v pedagoškem smislu podpira umski in socialni razvoj posameznika. Učenec se pri šahu uči predvsem premišljenosti vsakega dejanja (poteze) in seveda strateškega ter taktičnega razmišljanja. Krepi svojo pozornost in zavedanje okolice. Nauči se tudi izgubljati in zmagovati, dostojanstveno sprejemati poraze ali zmage ter se učiti iz svojih ali nasprotnikovih napak.
 
V petek, 2. 12. 2022, je kar 6 učencev naše šole, ki obiskujejo interesno dejavnost šah, svoje prosto decembrsko popoldne namenilo preizkusu šahovskih spretnosti na regijskem tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Gradec v Litiji. Z visokim številom udeležencev smo upravičili šahovski sloves šmarske osnovne šole. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah. V napetih partijah na čas in ob strogih športno-tekmovalnih pravilih sta se kar dva učenca naše šole uvrstila na državno šahovsko tekmovanje. Na njem se bodo 7. januarja 2023 pomerili najboljši mladi slovenski šahisti.
 
Iskreno čestitamo in smo ponosni na vse udeležence! Naj vedno velja lep šahovski rek, da se več naučimo iz igre, ki smo jo izgubili, kot iz zmagovalne partije.
 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika