×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5935 is not published

Ne spreglejte ...

Srečanje podružničnih šol na Primskovem

V četrtek, 25. 5. 2023, je podružnična šola Primskovo gostila tradicionalno srečanje podružničnih šol treh občin: Trebnje, Ivančna Gorica in Šmartno pri Litiji. Letos je bilo to že 30. jubilejno srečanje, in to prav na Primskovem, kjer se je vse skupaj tudi začelo s pobudo učiteljice Marinke Vidgaj, ki je takrat poučevala na Primskovem.

Letos se je srečanja udeležilo okoli 120 otrok z učiteljicami iz podružničnih šol Šentlovrenc, Štangarske Poljane, Velika Kostrevnica ter Temenica. Vabilu so se odzvali tudi pomočnica ravnatelja OŠ Trebnje, Ana Kastigar, ravnateljica OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični, Angelca Mohorič, župan občine Šmartno pri Litiji, Blaž Izlakar, ter ustanoviteljica srečanja Marinka Vidgaj.

Učenci PŠ Primskovo so se predstavili s prikupnim kulturnim programom. Dobrodošlico je vsem povabljenim gostom zaželela vodja PŠ Primskovo, Joži Markovič. Navzoče je s spodbudnimi besedami nagovoril tudi ravnatelj OŠ Šmartno, Tomaž Rozina. Po končanem kulturnem programu so se vsi učenci zbrali na šolskem igrišču in se on igri medsebojno družili in tkali nova prijateljstva, nato pa je sledil krajši pohod na vrh Primskove gore.

V senci starodavne lipe je Marinka Vidgaj zbranim predstavila nekaj zanimivosti o zgodovini kraja in šolstva. Nato so si ogledali znamenito lipo, tri cerkve: Marijinega rojstva, sv. Petra in sv. Nikolaja; razstavo Rastoče knjige, spominsko ploščo in grob čudodelnika Jurija Humarja ter uživali v prečudovitem razgledu. Na koncu so se učenci posladkali še s sladoledom. Dan je minil v prijetnem druženju ter izmenjavi dragocenih izkušenj.

Naslednje leto se srečamo na PŠ Štangarske Poljane.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika