Ne spreglejte ...

 • Kviz: SLOVENIJA, MOJA DEŽELA

  Dragi učenci, spoštovani starši!

  Ob 30-letnici samostojne države Slovenije smo pripravili za vas nagradni šolski kviz o poznavanju naše domovine, njenih značilnosti, posebnosti in lepot. Vsak teden od 10. maja do 7. junija bo v spletni učilnici DNEVI DEJAVNOSTI dodana povezava do kviza s šestimi vprašanji, povezanimi s petimi naravnimi enotami Slovenije. Pet tednov po šest vprašanj je 30 vprašanj za 30 let naše države.

  Kviz lahko rešujete vsi učenci naše šole in starši – vpišete se z imenom in priimkom ter označite razred (starši kar razred svojega otroka). Prosimo vas, da vsak posamezni del kviza rešite le enkrat.

  V ponedeljek, 21. junija, bomo izžrebali tri dobitnike lepih knjižnih nagrad. Zanje se boste potegovali učenci, ki boste pravilno odgovorili na vseh 30 vprašanj.

  Prijazno vabljeni na popotovanje po naši lepi deželi!

  Več ...
 • 1

LOGIKA

V sredo, 24. 3. 2021, je potekalo 35. državno tekmovanja iz znanja LOGIKE. Že 350 let pred našim štetjem se je z logiko ukvarjal znameniti filozof Aristotel, ki je tudi utemeljitelj logike (znanost o pravilnem sklepanju). Namen tekmovanja je širjenje in poglabljanje različnih znanj tudi nad zahtevnostjo rednega programa.

Že v septembru pa je na šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja logike. Tekmovali so učenci od tretjega do devetega razreda. Vseh tekmovalcev je bilo 55, osvojili pa so skupaj 20 bronastih priznanj:

 1. razred: Gal Erjavec Deniša in Leon Janev Jereb.
 2. razred: Iza Rozina in Meta Štritof.
 3. razred: Lea Juhant, Jakob Maren in Žak Kolar.
 4. razred: Lara Perme, Jure Koci in Brin Palčič.
 5. razred: Neža Požun.
 6. razred: Andraž Kosem, Lara Jelen, Nik Meserko, Ian Štrumelj, Bor Rozina, Eva Dremelj in Sara Rusjan.
 7. razred: Julija Ferlan in Srečko Lupše.

Tekmovanja na državni ravni so se udeležili tudi štirje naši učenci:

Neža Požun 7. b, Andraž Kosem 8. a, Lara Jelen 8. b in Julija Ferlan 9. a. Najuspešnejši med njimi sta bili učenki Neža Požun in Lara Jelen, ki sta osvojili SREBRNO priznanje.

Vsem tekmovalcem in dobitnicama srebrnega priznanja iskreno čestitamo in želimo veliko uspehov tudi v bodoče.

Prijava/odjava uporabnika