- Podrobnosti
- Objavljeno: ponedeljek, 24. november 2025
- Prispeval-a: Petra Ivanušič
V petek, 21. novembra, smo na naši šoli obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki vsako leto poudarja pomen zdrave prehrane, lokalne hrane in dela naših kmetovalcev.
Dan smo začeli z okusnim zajtrkom domačih dobrot, ki so nam jih prijazno priskrbeli okoliški kmetje. Na mizi so se znašli med, mleko, maslo, kruh in jabolka – živila, ki predstavljajo srce tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ob zajtrku smo se pogovorili o tem, zakaj je pomembno, da posegamo po lokalno pridelani hrani in da spoštujemo delo kmetov, čebelarjev in drugih pridelovalcev.
Sledila je še sladka ustvarjalna delavnica – skupaj smo pekli piškote, pri tem pa uživali v prijetnem vonju in druženju. Naučili smo se marsikaj novega, hkrati pa se zabavali in povezali.
Dan je bil poučen, okusen in sladek, zato se ga bomo še dolgo z veseljem spominjali.


