×

Napaka

Error the gallery with an id of: 5086 is not published

 

Polhki v aprilu

Polhki smo naredili plakat z lepljenjem barvnih sličic. Najbolj zabavno pa je bilo opazovati barve v krožniku s plavajočimi bonboni, ki smo jih z veseljem nato pojedli.  Ogledali smo si lutkovno predstavo Piščanček Pik in se tudi sami igrali z lutkami. Piščančka smo izdelali iz stiropornega jajčka in polente.

Z zanimanjem smo prisluhnili medicinski sestri, ki nas je obiskala. Predstavila nam je svoj poklic, pripomočke, preizkusili smo se v vlogi pacienta in zdravnika in spretno zdravili ter povijali dojenčke.

K sreči april ni bil preveč deževen , zato smo bili veliko zunaj, si šli ogledat konje h gostilni Maček in kokoši v bližini vrtca. zelo nam je bilo všeč v gozdu na poti proti Lušni poti. Otroci so iskali različno dolge palice, jih vlekli za seboj, splezali na štor in s pomočjo skočili dol, kar je bilo zelo zabavno.

Praznovali smo kar 3 rojstne dni: tretji rojstni dan je praznovala deklica naše skupine, rojstni dan je imel tudi Vrtec Litija, ta dan smo se posladkali z odlično torto, 22. aprila pa je "praznoval" naš planet Zemlja. Otroci so spoznali globus, si ogledali risanko Lepši svet na temo "odpadki" in  se navajali na ločevanje odpadkov (papir, plastika, mešane smeti). Iz odpadnega papirja smo izdelali nov papir. Teraso bomo okrasili z izdelki iz odpadnega kartona ter v maju izdelali še kakšen uporaben izdelek iz odpadnega materiala.

Galerija Polhki

Prijava/odjava uporabnika