Objave učiteljev PŠ Primskovo

DAN ŠOLE - DRUŽINSKI DAN NA POKLJUKI

V soboto, 20. 1. 2018, na svetovni dan snega, smo se zgodaj zjutraj z avtobusom odpeljali proti Pokljuki. Tokrat so učence spremljali tudi njihovi starši, bratje in sestre. Pridružilo pa se nam je tudi nekaj družin, katerih otroci obiskujejo vrtec na Primskovem.

Malo pred deseto smo prispeli na Rudno polje na Pokljuki, kjer nas je pričakalo sonce. Razdelili smo si tekaško opremo in se navdušeno odpravili na nadomestni poligon pri hotelu Center, ki so ga pripravili posebej za nas. Najprej smo se vsi skupaj  malo ogreli (gimnastične vaje, črni mož). Glede na to, da večina udeležencev do sedaj ni imela nekih večjih izkušenj s tekom na smučeh, smo se najprej seznanili s tekaško opremo. Sledilo je prilagajanje na tekaške smuči, tek po eni smučki, tek v smučinah na različne načine ter spust z ustavljanjem. Nato smo se razdelili v dve skupini. Ena skupina je ostala na poligonu (večina otroci), kjer smo pripravili štafetne igre na tekaških smučeh. Druga skupina (večina odrasli) pa se je šla preizkusit na tekaško progo za vojašnico.

Prijetno utrujeni in z novimi izkušnjami smo skrbno pospravili tekaško opremo in se odpeljali proti domu.

NATEČAJ - PESMI O LJUBEZNI

NATEČAJ

ZA NAJLEPŠO PESEM O LJUBEZNI 

KDO LAHKO SODELUJE?

UČENCI 1., 2. IN 3. R PŠ PRIMSKOVO 

DO KDAJ?

DO PONEDELJKA, 29. 1. 2018

ZIMA JE PRIŠLA...

PRVO SREČANJE S TEKOM NA SMUČEH

NATEČAJ - PESMI O PRIJATELJSTVU

NATEČAJ

ZA NAJLEPŠO PESEM

O PRIJATELJSTVU

 

KDO LAHKO SODELUJE?

UČENCI 1., 2. IN 3. RAZREDA

DO KDAJ POTEKA NATEČAJ?

DO PONEDELJKA, 13. 11. 2017

 

 

GASILCI NA OBISKU

Danes zjutraj smo se IGRALI, da je v kuhinji zagorelo. Prišli so gasilci in iz kuhinje rešili kuharico, ki se je onesvestila v požaru. Ker se je ogenj razširil tudi v hodnik, smo bili učenci ujeti v učilnici. Gasilci so nas spravili na prostost skozi okno po lestvi. Ponesrečene so zunaj še povili in imobilizirali.

DANAŠNJA IGRA NAM JE BILA ZELO VŠEČ. 

stran 1 od 2