Petek, 20. November 2015, 08:00 - 12:20
Naravoslovni dan za vse učence šole, ki se prične s tradicionalnim slovesnkim zajtrkom (tradicionalno spečen kruh, na tradicionalen način pridobljeno maslo, med, mleko, ekološka jabolka) in nadaljuje z različnimi dejavnosti, ki osveščajo vse udeležence na šoli o pomenu uživanja hrane lokalnega okolja (hrana pridelana na tradicionalni in ekološki način):
PŠ Primskovo: Od moke do kruha
PŠ Kostrevnica: Jedi iz sadja
PŠ Št. Poljane: Slovenske tradicionalne jedi
1. razred: Tradicionalni zajtrk
2. razred: Kruh in jabolko - zdrav zajtrk
3. razred: Uživanje sadja in zelenjave je zdravo
4. razred: Eno jabolko na dan, prežene zdravnika stran
5. razred: Spoznavanje žit
6. razred: Od žita do kruha
7. razred: Od mleka do mlečnih izdelkov
8. razred: Od čebeljih produktov do izdelkov iz njih
9. razred: Od ekološko pridelanega sadja in zelenjave do zdravih obrokov