Napoved dejavnosti

sobota, 25. 6. 2022: Dan državnosti

Tudi deževen dan je lahko zabaven

Tretji dan smo se na Debelem Rtiču prebudili v deževno jutro. A nas dež ni spravil v slabo voljo. Po zajtrku smo se spremenili v detektive narave, zatem raziskali čarobni gozdiček, narisali dnevnik in reševali zabavne "morske naloge". Sledil je odhod proti domu. Tudi vožnja proti domu je minila v vedrem vzdušju, saj so otroci celo pot veselo klepetali, v Šmartnu pa skočili v objem staršem.

 

Z delfini do Pirana

Četrtkov dan je bil namenjen plovbi z ladjico do Pirana. Na poti nas je čakalo prijetno presenečenje. Komaj smo verjeli in dojeli, da mimo nas iz vode veselo poskakujejo čisto pravi delfini. Ogled akvarija v Piranu pa nam je ponudil opazovanje še ostalih živali, ki živijo v morju. Po kratkem ogledu mesta smo si privoščili sladoled. Popoldan smo obalo spremenili v kotičke, ki so nam nudili različne aktivnosti (igra s peskom in vodo, ustvarjanje dnevnika, družabne igre). Da smo lažje dočakali mrak, ki nam je omogočil pohod z lučkami med vinogradi, smo si ogledali risanko Palčica.

Prva morska doživetja

Na poti do morja smo se najprej ustavili v Ankaranu, na pokopališču školjk. Po okusnem kosilu in počitku nas je čakala zabavna pustolovščina v čarobnem gozdičku. Sledila je igra na plaži. Opazovali smo naplavljene klobučnjake, namočili noge v morski vodi in v daljavi opazovali ogromne ladje.

Po večerji smo si na obali naredili pravi beach party ter po tako zabavnem in napornem dnevu smo zelo hitro zaspali.

Pozdrav z Debelega rtiča

Spoštovani starši.

Naši otroci, ki so danes odšli na bivanje na Debeli rtič, nam že pošiljajo sončne in morske pozdrave. Sporočajo, da se vsi dobro počutijo. Mi pa jim želimo prijetno bivanje in veliko novih spoznanj.

Dan zemlje

Danes je bil za Vrtec Ciciban in predvsem skupino Pikapolonice poseben dan. Z avtobusom smo se odpeljali na Bogenšperk, kjer smo z županom g. Rajkom Meserkom in predstavniki Javnega zavoda Bogenšperk, ob obeležitvi dneva Zemlje posadili drevo. Otroci so nestrpno pričakovali vožnjo z avtobusom, pridno poslušali gozdarja g. Marka Slapničarja, ki nam je povedal, zakaj je pomembno gospodarno ravnanje z gozdovi in naravo. Z dobro voljo in pesmijo smo naši smreki zaželeli dobro rast. Za konec pa so nas presenetili z odličnim "grajskim" sladoledom.

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika