Napoved dejavnosti

petek, 1. 3. 2024: Vpis v vrtec za šol. leto 24/25
četrtek, 7. 3. 2024: Pogovorne urice
ponedeljek, 18. 3. 2024: Eko teden
sreda, 27. 3. 2024: Babice in dedki, Palčki
torek, 23. 4. 2024: Družinski dan, Palčki

Predstava Palčica

Danes nam je dopoldan zopet popestrilo gledališče KU-KUC, ki je za nas odigralo predstavo Palčica. Klasična zgodba popestrena s humornimi vložki, nas je dodobra nasmejala in obenem spomnila, zakaj je pomembno biti dober in sočuten drug do drugega. Veselimo se že tretje predstave v mesecu maju.

Šmarski pust

V Šmartnem pustujemo že od pustne sobote.

Pričeli smo v šmarskem jedru, kjer so otroci združenih skupin Palčki, Pikapolonice in Miške nastopili s pustnimi pesmicami. Ves čas je otroke spremljala  tudi klovnesa, oziroma oni njo :). Potekalo je pravo pustno rajanje. Vse do prihoda kurentov in oračev.

Veselje se je nadaljevalo na pustni torek, ko v vrtec niso vstopili otroci, ampak pustne šeme. Otroci, ki obiskujejo vrtec na Primskovem, v Kostrevnici in Javorju, so odšli od vrat do vrat, v Šmartnem pa na pustno rajanje v kulturni dom in po kraju, ali pa so rajali v svojih igralnicah.

A tudi na obisk ustanov v Šmartnem nismo pozabili. Tako so se pustnih šem razveselili na občini, javnem zavodu, šoli in pri Mačku.

Kljub temu, da zime ni več potrebno odganjati, pa naj običaj še vedno živi.

Rada te imam takšnega kot si

Za nami je predstava vzgojiteljic, prirejena po knjigi Rada te imam takšnega kot si. Govori o prijateljstvu med ježkom in miško, ki si med seboj pomagata, se spodbujata in s tem krepita njuno prijateljstvo. Tokrat je bila izvedena v popoldanskem času, tako da so si jo otroci lahko ogledali skupaj s starši. Kot se za pravo predstavo spodobi so ob prihodu vsi dobili svoj programski list. Vsi smo v predstavi zelo uživali, kar se je videlo po nasmejanih obrazih, skupnih pesmih in aktivnim sodelovanjem pri sami predstavi.

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika