Napoved dejavnosti

ponedeljek, 5. 6. 2023: Zaključek - Metuljčki
ponedeljek, 5. 6. 2023: Zaključek vrtčevskega leta - Škratki
torek, 6. 6. 2023: Zaključek Sovice
torek, 6. 6. 2023: Zaključek vrtčevskega leta - Miške
torek, 6. 6. 2023: Zaključek Bučke

Ogled predstave "Pikapolonica in pike"

Vzgojiteljice skupin Miške, Polžkov in Metuljčkov, smo pripravile predstavo z naslovom "Pikapolonica in pike". V predstavi je pikapolonica spraševala svoje prijatelje marjetico, metulja in polža, koliko pik ima na krilcih, vendar jih na žalost nihče ni znal prešteti. Na koncu je srečala še prijateljico čebelico, ki ji je pomagala prešteti vseh sedem pik. Pikapolonica je vsem prijateljem povedala, koliko pik ima ter spodbudila še otroke, da jih preštejejo. Otroci so bili nad predstavo nadvse navdušeni in veste kaj, sedaj vedo, da ima pikapolonica sedem črnih pik.

 

Zadnji dan bivanja v naravi

Tudi zadnji dan na Debelem Rtiču smo izkoristili do zadnje minute odhoda.

Potem, ko smo pospravili sobe in pozajtrkovali, smo dan pričeli v čarobnem gozdičku. Tam so nas že čakala nadvse vabljiva igrala. Nato pa je prišel čas za sladkanje s sladoledom. Na plaži smo risali dnevnik in se fotografirali. Po kosilu pa so nekateri čas preživeli na obali, drugi v ustvarjanju z naravnimi materiali ali na igralih.

Otroci so se seznanili tudi z vsebinami Varno s soncem in sedaj vedo, da kratka senca pomeni, da je takrat sonce najbolj nevarno.

Zaupali pa so nam tudi, kaj jim je bilo na Debelem Rtiču najbolj všeč, česa bi si še želeli in kaj jim ni bilo všeč.

Utrujeni, a polni novih vtisov, so otroci pozno popoldan v Šmartnu stekli v naročja svojih staršev.

Drugi dan bivanja v naravi

Drugi dan bivanja v naravi na Debelem Rtiču je minil v znamenju igre z nestrukturiranim materialom.

Nestrukturirani materiali predstavljajo dobro izhodišče za prvi stik otrok v vrtcu z
naravno in po človekovih željah in potrebah zasnovano okolico. Otroci so radovedni in preko čutil raziskujejo ter spoznavajo
(predvsem s tipanjem in okušanjem). Tako materiale sami raziščejo, hkrati pa je to tudi
začetek tehničnega in tehnološkega opismenjevanja.

Večino časa smo namenili igri ob morju. V plitvini morja in ob pljuskanju valov so otroci pretakali vodo, kopali jarke, iskali školjke, ...

Spoznali smo tudi okolico Debelega Rtiča. Obiskali smo sosednji kamp, se odpravili na sprehod med vinogradi in spoznali vsa igrala. Preizkusili smo se tudi v lokostrelstvu ter seveda, namočili noge.

 

Bivanje v naravi 1. dan

Počitnice so se komaj končale, za najstarejše otroke v vrtcu, pa se je pričela nova dogodivščina. Odpravili smo se namreč na Debeli Rtič. Po precejšnjem delu poti, smo se ustavili na školjčišču. Otroci so našli školjke, v katerih se sliši morje. Po kosilu in kratkem počitku, smo si ogledali kje smo nastanjeni. Pričakala so nas izjemno mikavna igrala. Nato smo odšli na lov za zakladom. Srečali smo se z zemljevidom in iskali slikovne koščke različnih fotografij. Našli smo tudi skrinjo s sladkim presenečenjem.

Dan smo zaključili z zabavo na plaži. V dnevnik smo narisali tudi vtise današnjega dne. Otroci so okrog devete ure že vsi mirno zaspali.

 

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika