Ne spreglejte ...

 • Zbiranje starega papirja

  Spoštovani krajani!

  Učenci 9. razreda OŠ Šmartno bomo v tednu od ponedeljka, 2. 10., do petka, 6. 10. 2023, zbirali STAR PAPIR. Prosimo vas, da odpadni papir, zvezan v svežnje, odložite pred vhod svoje hiše ali stanovanja. Prosimo vas, da ne prilagate kartona, saj le-ta zniža ceno zbranemu papirju. Veseli pa bomo, če ga boste pripeljali pred šolo, in sicer k vhodu v športno dvorano (nasproti igrišča oz. strelskega doma), kjer bo stal kontejner. Če imate večjo količino papirja, nam sporočite in organizirali bomo šolski prevoz.

  HVALA!                                                          9. a, b in c ter razredničarke

  Več ...
 • 1
 • 2
 • 3

Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

TD-Sreča v nesreči

V soboto, 30. 9. 2023, je bilo za učence posebno dopoldne, saj so ga preživeli v šoli, kjer se je veliko dogajalo. Odvijal se je tehniški dan z naslovom Sreča v nesreči. Dan smo začeli na PŠ Štangarske Poljane, kjer so nas obiskali gasilci PGD Štangarske Poljane. Spoznavali smo delo gasilcev in obnovili znanje o klicu na pomoč na številko 112. Zaslišali smo sireno, ki je oznanjala, da se je treba hitro umakniti iz šolskih prostorov. Ohranili smo mirno kri, a je šlo k sreči samo za vajo evakuacije. Gasilcem PGD Štangarske Poljane se zahvaljujemo za obisk.

Dopoldne smo nadaljevali na matični šoli oziroma njeni neposredni okolici, kjer so se predstavile službe, ki nam pomagajo v različnih nesrečah. Predstavili so se nam gasilci iz lokalnih društev, policisti s Policijske postaje Litija skupaj s policistom-vodnikom psov, katerega psička je pritegnila veliko pozornosti, ekipa prve pomoči skupaj z nujno medicinsko pomočjo Zdravstvenega doma Litija, gorska reševalna služba iz Litije ter vojska.

Preživeli smo prijetno in hkrati poučno sobotno dopoldne, ki nam bo sigurno ostalo v lepem spominu.

Zdravstvena vzgoja

V sredo, 27. 9. 2023, smo imeli na PŠ Štangarske Poljane obisk medicinske sestre iz ZD Litija. Pogovarjali smo se o pomenu rednega umivanja zob. S pomočjo umetnega zobovja in velike zobne ščetke smo ponovili pravilno tehniko ščetkanja. Sledil je pregled čistosti zob in učenci že pridno tekmujejo...


Talne poslikave igrišča

Naše šolsko igrišče je bogatejše za nekaj talnih poslikav.

Talne igre so najprimernejše za poslikavo, ker so pomembne za razvoj otroka, saj bogatijo njegove mentalne in motorične sposobnosti. Spodbujajo jih k gibanju, prostorskemu zavedanju, omogočajo sprostitev, zabavo, pripomorejo k spontanemu...


Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika