Ne spreglejte ...

 • Predavanje za starše učencev od 5. do 9. razreda: KAKO PRISTOPATI K OTROKU V ČASU PUBERTETE?

  Čas najstništva je lahko zelo burno in zahtevno obdobje življenja. Hitre spremembe na področju telesnega, čustvenega in socialnega razvoja najstniku povzročajo stiske, težko dohaja sam sebe, se ne razume, pogosto je negotov in zbegan.

  Kaj pa starši najstnikov?

  Kako uspemo križariti med čustvenimi izbruhi in umikanjem v svet svoje sobe in družabnih omrežij? Ali vemo, kako se pravilno odzvati, ko se nam otrok upira, ko ima občutek, da ga nihče ne mara ali se pred nami zapira in nam ne zaupa svojih stisk?

  O tem, kaj vse lahko starši pričakujemo v obdobju najstništva, kako lahko z najstniki ohranimo odnos in jim pomagamo skozi to burno obdobje, bo spregovorila gospa NADA ZUPANČIČ, specialistka zakonske in družinske terapije, Imago terapevtka in karierna svetovalka.

  Predavanje bo V SREDO, 7. 12. 2022, OB 17. URI,

  v avli I. nadstropja OSNOVNE ŠOLE ŠMARTNO.

  Vljudno vabljeni!

  Več ...
 • 1
 • 2

Objave učiteljic PŠ Štangarske Poljane

Nastop na prireditvi

Nastop na prireditvi ob 20. obletnici Društva kmetic Litija in Šmartno

V četrtek, 24. 11.2022, so učenci PŠ Štangarske Poljane nastopili na prireditvi ob 20-obletnici društva kmetic Litija in Šmartno.

Večer so popestrili z ljudskimi plesi, deklamacijami, pesmicami in izštevankami. Na harmoniki nas je spremljal Andraž Jerant, učenec 4. razreda. Skupaj s kmeticami so  prikazali luščenje fižola in ličkanje koruze. Po zaključku nastopa so se posladkali z domačim pecivom in piškoti.

Klub tremi ob začetku nastopa, so učenci nastopili zelo pogumno in sproščeno. Učenci in učiteljice se zahvaljujemo za povabilo na prireditev, saj je bila to za naše učence popolnoma nova izkušnja in doživetje. Prav tako se zahvaljujem tudi staršem, ki so otroke pripeljali na prireditev, jih spremljali na nastopu in pospremili domov. Bila je nova izkušnja in doživetje za vse nas.

Slovenski tradicionalni zajtrk

Na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, smo tudi na PŠ Štangarske Poljane obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost. Letošnji...


Zdravstvena vzgoja

Učence na PŠ Štangarske Poljane je v četrtek, 17. 11. 2022, obiskala medicinska sestra ga. Neja Perič iz ZD Litija. Vsem učencem je pregledal čistočo zob, saj tudi v letošnjem šolskem letu sodelujemo v projektu Zdravi zobje za lep nasmeh.

Po pregledu je sledila Zdravstvena vzgoja za 1. in 2...


Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika