Ne spreglejte ...

 • Predavanje za starše učencev od 5. do 9. razreda: KAKO PRISTOPATI K OTROKU V ČASU PUBERTETE?

  Čas najstništva je lahko zelo burno in zahtevno obdobje življenja. Hitre spremembe na področju telesnega, čustvenega in socialnega razvoja najstniku povzročajo stiske, težko dohaja sam sebe, se ne razume, pogosto je negotov in zbegan.

  Kaj pa starši najstnikov?

  Kako uspemo križariti med čustvenimi izbruhi in umikanjem v svet svoje sobe in družabnih omrežij? Ali vemo, kako se pravilno odzvati, ko se nam otrok upira, ko ima občutek, da ga nihče ne mara ali se pred nami zapira in nam ne zaupa svojih stisk?

  O tem, kaj vse lahko starši pričakujemo v obdobju najstništva, kako lahko z najstniki ohranimo odnos in jim pomagamo skozi to burno obdobje, bo spregovorila gospa NADA ZUPANČIČ, specialistka zakonske in družinske terapije, Imago terapevtka in karierna svetovalka.

  Predavanje bo V SREDO, 7. 12. 2022, OB 17. URI,

  v avli I. nadstropja OSNOVNE ŠOLE ŠMARTNO.

  Vljudno vabljeni!

  Več ...
 • 1
 • 2

Objave učiteljic PŠ Velika Kostrevnica

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tretji petek v mesecu novembru že vrsto let obeležujemo Dan slovenske hrane, zato se tudi tokrat po šolah pripravlja Tradicionalni slovenski zajtrk.

PŠ Velika Kostrevnica ni nobena izjema. Učenci so prvo šolsko uro pozajtrkovali. Po obilnem in odličnem zajtrku, smo se pogovorili o slovenskih kmetih in čebelarstvu. Ogledali smo si posnetke o pridelave masla, pridobivanju mleka, nabiranju jabolk in peki kruha. Preizkusili smo se tudi v zlaganju prtičkov, reševanju labirintov in iskanju besed, povezanih s slovensko hrano.

Učenci so obiskali tudi bližnjo kmetijo, kjer so izvedeli več o reji ovc.

''Ta dan je res dober. Pa še lepo rožo sem naredila.'' Nika, 3. r

''Izvedeli smo veliko novega o ovcah.'' Gaja, 4.r

''Upam, da bomo to kmetijo spet kdaj obiskali.'' Minea, 4.r

 

 

MESEC OKTOBER ...

Prva polovica meseca oktobra je bila na naši šoli pevsko in plesno obarvana. Nastopali smo na srečanju starejših občanov v Jelši - v gostilni "Pri Rozi". Od članov RK Velika Kostrevnica je vsak izmed nas prejel mamljivo darilce. 

Ta teden nas je v torek zjutraj obiskala medicinska sestra iz ZD...


DELO V OPB

V mesecu septembru in oktobru smo ustvarjali strašilkote, pošastkote in barvali kamenčke. Strašilkoti so glave strašil, nekateri zabavni, nekateri smešni in nekateri veseli. Pošastkoti pa so nastali iz papirja, v...


Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika