Prostovoljci OŠ ŠmartnoProstovoljsko delo ima na OŠ Šmartno že dolgoletno tradicijo. Zavedamo se namreč, da se skozi prostovoljstvo gradijo dobri medsebojni odnosi, ki so pogoj za zdravo in varno šolo. Skozi aktivnosti prostovoljstva razvijamo in spodbujamo solidarnost, medsebojno spoštovanje, strpnost, enakopravnost, enake možnosti za vse ...
Želimo si, da bi s pomočjo prostovoljskih aktivnosti učencev in drugih prostovoljcev, ki vstopajo v šolski prostor, pripomogli k ozaveščanju, da smo za življenje v naši skupnosti odgovorni vsi ter da lahko vsak posameznik veliko prispeva h kvalitetnejšemu sobivanju.

Praznik prostovoljcev

5. december je mednarodni dan prostovoljstve. Vabljeni, da si ob tej priložnosti ogledate kratek filmček z utrinki prostovljstva na naši šoli. Prostovoljcem VSE NAJBOLJŠE!

https://youtu.be/G93ca6OBfRU

Lepo je dobiti pismo

Lepo je dobiti pismo. Lepo ga je tudi napisati in s tem nekoga razveseliti. Slovenska Karitas organizira akcijo, ki so jo opisali takole:

"Pozabili smo že kako lepo je dobiti ročno napisano pismo. V času, ko so zaradi epidemije okrnjeni socialni stiki, pa lahko tako pismo starejšim ali osamljenim...