Ne spreglejte ...

  • Obvestilo za starše - govorilne ure na matični šoli

    Spoštovani starši,

    v naslednjem tednu bodo govorilne ure. Prijavite se lahko do ponedeljka, 7. 10. 2024, do 14. ure.

    Prijava na govorilne ure k učiteljem je možna v spletni učilnici s pomočjo uporabniških podatkov za AAI račun. Podatke za račun so učenci prejeli v šoli (učenci imajo nova gesla!). Povezava do navodil za prijavo na govorilne ure se nahaja na šolski spletni strani v desnem kotu zgoraj. V primeru, da so vsi termini pri določenem učitelju v tem mesecu zasedeni, vi pa bi nujno želeli govoriti s tem učiteljem, mu to sporočite na njegov e-naslov. Dogovorila se bosta za dodaten termin.

    Sodelovali boste lahko tudi z drugimi strokovnimi delavci. Vsi e-naslovi so objavljeni na spletni strani šole (O šoli → Zaposleni → Strokovni delavci).

    OŠ Šmartno

    Več ...
  • 1
  • 2

DEKD - otvoritev razstave na gradu Bogenšperk

V sredo 2. oktobra 2024 je na gradu Bogenšperk potekala otvoritev razstave 9. razredov z naslovom »Grajsko življenje v linorezu«. Otvoritev je potekala v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine (DEKD). Letošnja tema DEKD je Dediščina kulturnih poti, mreženja in povezav. Na gradu Bogenšperk smo našli stičišče poti preteklosti in sedanjost, saj je tu ustvarjal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor in nam zapustil pomemben umetniški in znanstveni zgled.
Devetošolci so se v septembru lotili ustvarjanja linoreza in pri izbiri motiva razmišljali o grajskem življenju. Pot od skice do končnega izdelka ni bila enostavna. Po izrezovanju linoleja z nožki, ki poleg potrpežljivosti zahteva tudi natančnost in ustvarjalnost, je sledil odtis matrice. Odtisi odslikavajo čase, ko so gradovi predstavljali središče življenja in kulture. Vsaka grafika na razstavi tako nosi s seboj posebno zgodbo, ki so jo učenci lastnoročno narisali, izrezali in natiskali.
Otvoritev so z glasbenimi točkami in govorom popestrili učenci naše šole. Po koncu kulturnega programa, so si obiskovalci ogledali razstavo, ki odseva unikatnost ustvarjanja devetošolcev. Razstava bo na ogled vse do 2. novembra 2024 in bo še dodatno dopolnjena.

 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika