Ne spreglejte ...

 • Donacija dela dohodnine za šolski sklad OŠ Šmartno

  Spoštovani.

  tudi v letošnjem letu lahko državljani Republike Slovenije namenijo del donacije dohodnine v šolski sklad (do 0,3%). Če svojega dela donacije dohodnine, ki je v celoti 1%, še niste namenili drugim upravičencem vas prosimo, da jo namenite našemu šolskemu skladu.

  Zahtevo lahko oddate elektronsko na naslovu https://edavki.durs.si ali izpolnite priloženi obrazec, ki ga oddate razredniku. V šoli bomo zbrali vse vloge in jih posredovali na FURS.

  Obrazce v papirni obliki lahko učenci prevzamejo tudi v tajništvu šole.

  Do vloge za oddajo zahtevka za donacijo dela dohodnine in do več informacij o šolskem skladu OŠ Šmartno lahko dostopate na tej povezavi.

  Več ...
 • 1
 • 2

Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos je obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi na naši šoli smo pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk, s sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!« in obeležili dan slovenske hrane.

Na šoli so potekale različne spremljevalne dejavnosti, ki ozaveščajo pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Šestošolci so pripravljali jedi iz žit, kot so dražgoški kruhki, prosena tortica, ajdova kaša. Sedmi razredi so prisostvovali na predavanju o prehrani Antona Komata, nato pa so se odpravili na kmetijo Kotar, kjer so izvedeli nekaj več o mleku ter mlečnih izdelkih, nato pa so degustirali njihove mlečne proizvode. Osmošolci so imeli vodeno dejavnost s strani mikrobiologije Avberšek na temo hrana, vonj in okusi, deveti razredi pa so odšli v zdravstveni dom Litija, kjer so izvedeli nekaj več o zdravju in se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja. Tudi na razredni stopnji so potekale različne dejavnosti, ki spodbujajo zdravo in kulturno prehranjevanje. Nekaj utrinkov je v galeriji.

Sodelujemo v projektih

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random

Prijava/odjava uporabnika