Obisk vojaškega pilota

Zadnji šolski dan v koledarskem letu 2023 nas je obiskal gospod vojaški pilot stotnik Matej Ceglar. Njegove veščine pilotiranja so lahko prebivalci Šmartna opazovali v začetku novembra, ko je z nizkim preletom enega največjih tovornih letal na svetu C-17 Globemaster-III iz približno 300 m višine opazoval, kako zgleda Šmartno z okolico iz zraka.

G. Matej, ki je šmarsko šolo zaključil leta 2002, nam je v treh ločenih predavanjih predstavil pot, kako iz nadebudnega učenca naše šole postaneš vojaški pilot. Poleg tega je bolj podrobno predstavil letalo C-17 in vsa dela, ki jih lahko opravlja z njim ter opisal svoje delo in življenje v vojaški bazi v Papi na Madžarskem. Omeniti velja, da za omenjeno letalo obstaja le peščica pilotov v generaciji in trenutno jim poveljuje prav stotnik Matej. Vsi učenci so z zanimanjem poslušali njegove zgodbe in ob zaključku ni bilo slišati konca njihovih vprašanj.

Gospod ravnatelj se je g. Mateju zahvalil z ročno narisano sliko, ki sta jo ustvarila naša učenca. Gospod učitelj Samo pa je svojemu sošolcu iz osnovno šolskih klopi pripravil manjše presenečenje v obliki modela letala in znamenite šmarske cerkve, ki sta nastala s pomočjo 3D tiskalnika.

Hvala g. Mateju za njegov čas in predstavitev, prav tako pa gre zahvala tudi njegovi soprogi, naši sodelavki Špeli Potočnik, ki je pomagala pri celotni organizaciji dogodka. 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika