Pozdrav ptic miru

V petek, 20. 9., so se učenke Alja Medved, Anaja Mešinović Turković in Žana Tekavec iz 7. a ter Lana Hiršelj, Naja Jurič in Eva Zavrl iz 8. a, odpravile v Celje na prireditev Pozdrav ptic miru, ki jo že 20. leto pripravlja OŠ Lava Celje. Letos je pri dogodku sodelovalo kar 10 različnih šol. Med 10. in 12. uro so v samem centru Celja zaživele številne delavnice, ki so odslikavale vrednote miru. Učenke naše šole so pripravile samostojno delavnico z naslovom "Kamni dobrih želja". Izdelovale so unikatno poslikane kamne z magneti. Na njih je bilo sporočilo v sliki in besedi v povezavi z letošnjo temo: "V miru so združene: sanje, ljubezen, znanje, svoboda, pravičnost in poštenost". Kamne z dobrimi mislimi so aktivno delile vsem mimoidočim, svoje vrstnike iz drugih šol pa so spodbujale, da si kamen poslikajo sami. Pri tem delu so ugotovile, da lahko s preprostimi dejanji druge razveselijo, hkrati pa je bila izmenjava dobrih misli in veselja tudi obojestranska. 

Udeležile smo se tudi ostalih zanimivih delavnic: Talna poslikava miru, Dobre misli pod dežnikom, Knjižne kazalke z mislimi o miru, risanje skupinske risbe na temo miru,...

Ob tem so se na odru zvrstili tolkalci z bobnarskim pozdravom veselja in dobre volje, glasbena točka Življenje je lepo, Kekčeva pesem, recitali in plesni koraki. Na koncu pa je vse skupaj pozdravila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar.

Utrjevanje pomembnih vrednot, kot so mir, svoboda, sodelovanje, ljubezen, varno okolje...je pri mladi generaciji izjemnega pomena zato, da se bodo kot odrasli bolj zavedali, da nič od tega ni samoumevno in da je zato pri tem pomembno da sami naredimo kar lahko. 

Prav vse udeleženke in tudi obe z učiteljico Tjašo smo iz prireditve odnesle mnogo lepih misli in idej kako te vrednote širiti naprej na naši šoli in v lokalnem okolju. 

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika