Napoved dejavnosti

Ni dogodkov

Požar v vrtcu Ciciban - evakuacijska vaja

Oktober, mesec požarne varnosti, smo v vrtcu Ciciban že drugo leto zapored obeležili z evakuacijo. Vzgojiteljice smo se z otroki  pogovarjale o pravilnem ravnanju med požarom, v pomoč  nam je bila knjiga: Ježek Snežek in požar.

V sredo, 16.10.2024,  na sicer običajen dan, ko so se nekateri otroci po zajtrku že igrali po skupinah, spet drugi so se zbirali v jutranjem krogu, nekateri so pospravljali po zajtrku, se umivali v umivalnici, so otroci, ki so bili v umivalnici opazili in zavonjali dim. V tistem trenutku je prišla pomočnica ravnatelja povedat, da je v vrtcu požar in naj čimprej zapustimo prostore vrtca. Kar se da umirjeno, varno in organizirano smo vzgojiteljice svoje skupine usmerile k izhodom. Vsi zaposleni in otroci smo se zbrali na igrišču pri tabli, ki označuje zbirno mesto. Vzgojiteljice smo preštele otroke in ugotovile, da so vsi otroci in zaposleni na varnem. Kmalu smo zaslišali zvok sirene in utripajoče luči gasilskih vozil.  Vodja intervencije je prišel prvi in preveril prisotnost vseh otrok in zaposlenih in ugotovil, da so vse osebe varno prišle iz zgradbe. Ne vem kaj je bilo bolj zanimivo za otroke ali dim, ki se je valil iz vrtca ali zaščitne obleke in ostala oprema, ki so jo nosili gasilci pri intervenciji. Otroci so evakuacijo vzeli kot igro in tako smo jim jo vzgojiteljice tudi predstavile. Skozi igro se otroci tudi največ naučijo za življenje. Želimo si, da se takšni dogodki v resnici nikoli ne zgodijo, je pa ključnega pomena, da smo nanje dobro pripravljeni.

Gasilci so nas po evakuaciji povabili še na kratek ogled novega gasilskega vozila in gasilske opreme. Nato so se kar hitro vrnili v gasilski dom, saj so jih tisti dan čakale še druge obveznosti.

Gasilci PGD Šmartno HVALA, ker nam vedno znova posvetite svoj čas!

 

Zapisala vzgojiteljica Jolanda Fele

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika