Vrtec Ciciban

Petelinčki

Naslov: Ustje 18, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 5-7 let
Telefon: 01 8987 772
Vzgojiteljica: Maja Toplak Primc
Pomočnici vzgojiteljice: Vesna Turniški (nadomešča Amando Cedilnik), Tina Centa

Olimpijske igre

so se z zadnjimi športnimi disciplinami zaključile tudi pri Petelinčkih.

Otroci so se preizkusili še v "smučarskih skokih, alpskem smučanju in skeletonu" (sanke na drsalkah na ledeni stezi).

Prav vsak od otrok je usvojil kakšno medaljo, eni celo več medalj. Tako zlate, kot srebre in bronaste.

Kultura

V reviji Cicido je pisalo: tudi kiparstvo je kultura.

Preizkusili smo se v modeliranju z glino. Nastali so  doprsni kipi Francetov Prešernov.

Igra na snegu

Končno smo ga dočakali! Sneg, namreč.

Želeli smo si ga sicer že v mesecu decembru, da bi bilo vzdušje praznično, a nič ne de, tudi februarja je pravi čas za sneg.

Otroci, ki obiskujejo skupino Petelinčki, so zelo marljivi. Ob vsakem sneženju z veseljem vzamejo v roke lopate in očistijo površine okrog gasilskega doma.

Preizkusili pa so se tudi v dveh tekmovalnih disciplinah na snegu. V "biatlonu" in sankanju. Namreč olimpijske igre ne potekajo le v "Pjongčangu", ampak tudi v Šmartnem.

Mali sonček

Veseli nas, da smo v zimskih mesecih imeli priložnost večkrat obiskati telovadnico v OŠ Šmartno. Prostor in športne rekvizite smo izkoristili za izvajanje elementov atletske abecede: tek na različne razdalje, tek čez nizke prilagojene ovire, metanje različnih žogic v različne cilje, metanje žogic čim dlje, skoki z mesta (zaletom) v daljino, skoki v višino; skoki v globino, štafetne igrice, igre hitrega odzivanja itd. in elementov gimnastične abecede: premagovanje orodij (pripomočkov in blazin) kot ovir, gibanja na polivalentnih blazinah, valjanje po ravnini, naklonini, zibanje na blazinah, plezanje po letveniku in zviralih, hoja po klopi in gredi itd. 

Čajanka z babicami in dedki

Vabilo v obliki skodelice je kar klicalo po obisku vrtca, ki so ga otroci nestrpno pričakovali. Ob številčnem obisku starih staršev so otroci zaigrali lutkovno igrico Lisica in polž. Sledilo je druženje ob čaju, sladkih in slanih dobrotah izpod pridnih rok otrok, sproščena igra in klepet ter fotografiranje.

 

 

Obiskal nas je dedek Mraz

Z igrivo in hudomušno predstavo Babica gre na jug je prišel tudi dedek Mraz. Prinesel je veselje, pričakovanje, iskrice v očeh in darila.

 

stran 1 od 3

Galerija Petelinčki

Vrtec Ciciban