Vrtec Ciciban

Petelinčki

Naslov: Ustje 18, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 5-7 let
Telefon: 01 8987 772
Vzgojiteljica: Maja Toplak Primc
Pomočnici vzgojiteljice: Vesna Turniški (nadomešča Amando Cedilnik), Tina Centa

Čajanka z babicami in dedki

Vabilo v obliki skodelice je kar klicalo po obisku vrtca, ki so ga otroci nestrpno pričakovali. Ob številčnem obisku starih staršev so otroci zaigrali lutkovno igrico Lisica in polž. Sledilo je druženje ob čaju, sladkih in slanih dobrotah izpod pridnih rok otrok, sproščena igra in klepet ter fotografiranje.

 

 

Obiskal nas je dedek Mraz

Z igrivo in hudomušno predstavo Babica gre na jug je prišel tudi dedek Mraz. Prinesel je veselje, pričakovanje, iskrice v očeh in darila.

 

Gozdni dan

3. decembra v Vrtcu Ciciban poteka tradicionalni gozdni dan. Otroci iz skupine Petelinčki so ga obeležili v ponedeljek in se v mrzlem dopoldnevu, v družbi lovca podali v gozd.

Lovec Janez je otrokom povedal, da je tudi gozdar. Kaj kmalu, ko smo stopili v gozd, je "odkazal" dva drevesa, ki sta bila poškodovana. Seznanil nas je tudi z lubadarjem. Predstavil poslanstvo lovcev in otroke seznanil z živalmi, ki živijo na našem območju. Otroci so nato opazovali sledi živali, ki so jih živali pustile s svojimi iztrebki ali v obliki obglodanega grma.

Otroci se radi gibajo v gozdu in v naravi nasploh. V njej radi preživijo veliko časa in to je bila tudi ena od želja, kaj početi v decembru.

16. november - mendarodni dan strpnosti

Strpnost je le ena od vrednot, ki smo jo zaposleni v Vrtcu Ciciban, skupaj s starši, izpostavili kot temeljno vrednoto za dobro medsebojno sodelovanje.

Ob mednarodnem dnevu strpnosti (povprašajte otroke, kaj to pomeni) so otroci poslušali pravljico Pepelka. Po prebrani vsebini so razmišljali o dejanjih, ki so nakazovala strpnost in nestrpnost. Kot simbol hoje po poti strpnosti, so otroci na plakat odtisnili svoje stopalo. Spoznali bodo še pravljico Polomljena kočija in ob njej razmišljali kaj je "prav" in kaj "narobe". Nato pa bodo na temo strpnost še likovno ustvarjali. Likovni izdelki otrok bodo razstavljeni.

V času, v katerem trenutno živimo in v razmerah, ki trenutno vladajo, je prav, da se tudi najmlajši že seznanijo z zgoraj omenjeno tematiko, ki jih bo vodila v lepši vsakdan.

Srečali smo se s čebelarjem

Ob dnevu tradicionalnega slovenskega zajtrka se vrstijo številne dejavnosti. Srečali smo se s čebelarjem (g. Srečo Rozina in g. Darko Tomažič) in prisluhnili zanimivi pripovedi o čebelah, čebelji družini, okusili med ipd. V naslednjih dneh se bodo otroci seznanili z izvorno potjo določenih živil (mleko, jabolko, kruh) in se naučili deklamacijo o kruhku. Zapeli bodo tudi v najštevilčnejšemu pevskemu zboru (Čebelar).

Martinov sejem

S točko Dekle je po vodo šla smo nastopili na Martinovem sejmu.

stran 1 od 2

Galerija Petelinčki

Vrtec Ciciban