Vrtec Ciciban

Polhki

Naslov: Litijska cesta 1, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 2-3 leta
Telefon: 01 8992 068
Vzgojiteljica: Jasmina Pajk
Pomočnici vzgojiteljice: Loti Viktorija Dolinar (nadomešča Katarino Omahen),
                                                                Martnina Penčur

Polhki v decembru

December je bil vesel v pravem pomenu besede. Za začetek smo poustvarjali ob pravljici Razbita buča. Izdelali smo bučo velikanko in vsak svojo prstno lutko miško. Praznovali smo kar tri rojstne dni, šli v telovadnico. Tam smo pokazali, da smo zelo spretni pri plezanju po letveniku ali po klopi navzgor. Všeč so nam zimski sprehodi in naše majhne nogice zmorejo hoditi že kar nekaj časa. Ta mesec smo se več družili z otroki drugih skupin, obiskali smo Petelinčke in šli v novoletni kino k Ostržkom. Sami smo izdelali voščilnice za starše in naredili okusne kokosove kroglice. Nekaj smo jih pojedli že med izdelavo, malo pa smo jih pustili za naše goste - Ostržke, ki so se prišli igrat z nami na našo teraso. Dočakali smo tudi obisk dedka Mrazua, nič se ga nismo bali, zagotovo smo bili "pridni", saj nas je obdaril z igračami. Več fotografij je v galeriji.

Polhki v novembru

Polhki smo v novembru izdelali eko smreko za natečaj "Eko smreka" (Medex). Naš navdih je bila zgodba Hvaležni medved. Prvič smo obiskali telovadnico. Teči po tako velikem prostoru se nam je zdelo zelo zabavno. Tudi Polhki, ki so dve leti komaj dopolnili, so zelo spretni v plazenju čez ovire iz blazin ter v igrah z žogo. V okviru obogatitvene dejavnosti "Tradicionalni slovenski zajtrk" smo izdelali čebelico iz tulca, ki nam je služila kot dekoracija mize pri medenem zajtrku. Zelo smo se razveselili obiska Vitinega očeta, ki ima zanimiv hobi - čebelarstvo. Bilo je poučno, zdravo in seveda sladko.

Oktober pri Polhkih

V oktobru smo Polhki poskrbeli za dekoracijo igralnice. Okrog nas so "zrasle" buče in sončnice, pod drevesom so se kotalili ježki, na katere smo nalepili koruzo. Veliko smo se igrali z naravnim materialom ter se igrali trgovino, tudi obiskali smo jo. Prvič smo šli na sprehod z vrvico ter v knjižnico. Razvrščali smo predmete na velike in majhne ter uživali ob zgodbah Mala miška in veliko rdeče jabolko ter Debela repa. Sončen oktober smo izkoristili za številne sprehode ter gibanje na naši terasi. Pred počitnicami smo tudi mi izrezali bučo in vanjo dali svečko.

September pri Polhkih

September je minil kot bi "mignil". Bilo je nekaj solza, sedaj so se tudi novinci navadili vrtca in mislim, da v vrtcu uživajo. Več pa naj povedo fotografije.

Vrtec Ciciban