×

Napaka

Error the gallery with an id of: 6498 is not published

34. občinski otroški parlament

V sredo, 13. 3. 2024 je bilo na gradu Bogenšperk 34. srečanje otroškega parlamenta. 

Sodelovali so učenci OŠ Litija, OŠ Gradec, OŠ Šmartno in OŠ Gabrovka - Dole, prisotna pa sta bila tudi župan občine Šmartno g. Blaž Izlakar in litijska podžupanja ga. Lijana Lovše. Tema letošnjih srečanj otroških parlamentov je bila duševno zdravje otrok in mladih.

Po ugodnih nagovorih so učenci predstavili, kaj so letošnje šolsko leto počeli na srečanjih parlamentov in do kakšnih zaključkov so prišli. Iz svečane Valavsorjeve knjižnice so se nato preselili na grajsko dvorišče, kjer so debatirali v skupinah. Ugotovili so, da je največji vir "duševnih težav" stres in (ne)zmožnost spopadanja z njim. Ugotovili so, da je potrebno odkriti in se naučiti več tehnik, ki nam pomagajo pri spopadanju s stresom. Predlagali so več tem in izglasovali nekaj predlogov za temo v prihodnjem šolskem letu.

Našo šolo so zastopali: Matic Jurič, Kristian Jolić, Lea Vavtar, Brin Palčič in Živa Toplak. Lea, Brin in Živa pa bodo zastopali barve naše šole tudi na regijskem srečanju, ki bo v ponedeljek, 18. 3. 2024 v Zagorju.

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika