Izjemen dosežek na državnem tekmovanju Glasbena olimpijada

V soboto, 9. marca 2024, je Vida Tori (9. A) na državnem tekmovanju Glasbena olimpijada med 54. tekmovalci osvojila 2. mesto. Seštevek točk ji je prinesel zlato priznanje, strokovna žirija pa ji je podelila še posebno priznanje za odličen ustvarjalni dosežek in izvedbo avtorske skladbe Cantabile in Scherzo.

Tekmovanje Glasbena olimpijada, je izredno obsežno, saj mora tekmovalec v treh delih tekmovanja izkazati raznolike veščine in znanja. V pisnem testu se preveri znanje na področju glasbene zgodovine in oblikoslovja, glasbene teorije ter znanje iz dveh tem, ki jih določi organizator.

Sledi a vista petje, kar pomeni, da tekmovalec prvič vidi notni zapis, ki ga mora nato pravilno odpeti. Sledi solistična izvedba vokalne skladbe.

Tretji del tekmovanja pa je predstavitev avtorske skladbe, ki jo tekmovalec napiše v mesecih pred tekmovanjem, na dan tekmovanja pa jo izvede pred publiko. Vida je za ta del prejela posebno pohvalo. Skladbo je napisala za prečno flavto in klavir. Flavtistični del je odigrala sama, na klavirju jo je spremljala njena mentorica, Ana Tori.

Izjemen dosežek na državnem tekmovanju pomeni, da bo Vida med 18. in 21. aprilom tekmovala še na mednarodni olimpijadi na Cipru!

Iskrene čestitke in obilo uspeha aprila na mednarodni ravni!

Sodelujemo v projektih

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Prijava/odjava uporabnika