Kulturni februar

V skupini Pikapolonice smo februar posvetili kulturnim doživetjem in nepozabni pustni zabavi! Pustni čas in Prešernova zapuščina sta bila osrednja tema naših dejavnosti, ki so popestrile zadnje dni zimskega meseca. Otroci so vstopili v svet slovenskega pesništva ter spoznavali velikega pesnika Franceta Prešerna. Posebno pozornost smo namenili Prešernovi baladi "Povodni mož". Z branjem in ustvarjanjem plakata smo odkrivali čarobnost Prešernovega sveta.

Izdelovali smo tudi pustne klovne in barvne verige za okrasitev Kulturnega doma. Otroci so se v maskah resnično zabavali, ustvarjali smeh, plesali in napolnili Kulturni dom ter igralnico s pravim pustnim vzdušjem. 

Na sončen petek smo se odpravili na izlet na Grmače. Tam smo uživali med tekom na travniku, opazovanju dreves in živali. Na vrtčevskem igrišču smo se preizkusili v hoji s hoduljami, preskakovanju ovir in podajanju balonov. Aktivnosti na prostem so krepile otroško motoriko in razvijale veselje do gibanja.

Zadnji obisk šolske telovadnice v tem vrtčevskem letu je bil prava posebnost! Otroci so sodelovali v raznolikih športnih aktivnostih in uživali v zadnjem druženju v telovadnici. V torek, 27. 2., smo se z avtobusom odpravili proti Ljubljani, kjer smo obiskali SNG Opera in balet. Doživeli smo pravo umetniško doživetje. Isti dan smo si z mlajšimi otroki v skupini ogledali predstavo "Palčica", ki je prinesla pravljično vzdušje. Prav tako smo v istem tednu gostili Tamburaše, ki so nas razveselili s svojimi melodijami, otroci pa so se pridružili prepevanju.

">Fotografije

Galerija Pikapolonice

Prijava/odjava uporabnika