EKO marec

V mesecu marcu smo se posvetili predvsem ločevanju odpadkov in skrbi za naše okolje. Skupaj smo doživeli raznolike dogodivščine, ki so nas bogatile in poučile. Naše raziskovalne pustolovščine so nas popeljale na ekološki otok, kjer smo se podrobneje seznanili s pomembnostjo ločevanja odpadkov in skrbi za naš planet.

V sklopu EKO tedna smo obiskali KSP Litija, kjer so otroci spoznali, kako ključno je pravilno ravnanje z odpadki za ohranjanje čistega okolja. Prijazni zaposleni so nas razveselil s tovornjakom, vožnjo po parkirišču ter sladkimi presenečenji v obliki bonbonov in čokoladic. Navdušil nas je tudi obisk Hiše eksperimentov, kjer smo se podali v svet znanosti skozi različne eksperimente, vključno z zvokologijo. Z enoto Ciciban smo se pridružili eko delavnicam, kjer so otroci s svojo ustvarjalnostjo prispevali k ohranjanju okolja. Sejanje rož, barvanje lončkov za sejanje rož ter ustvarjanje iz odpadnega materiala z društvom Lila so nas navdihnili k ustvarjalnosti. S sodelovanjem pri izmenjavi rabljenih knjig in igrač smo spodbujali trajnostno miselnost in ponovno uporabo predmetov.

Pomembno smo poudarili tudi skrb za zdravje, z obiskom medicinske sestre, ki je otroke seznanila z ustrezno higieno rok in pomenom zdravega življenjskega sloga. Seveda pa nismo pozabili niti na naše starše, ki so v tem mesecu praznovali. Za dan žena, materinski dan in dan mučenikov smo ustvarjali različne rožice in zapisali lepe misli. 

Veselimo se že prihajajočih toplih pomladnih dni, ki nam bodo omogočili, da več časa preživimo zunaj v naravi.

">Fotografije

Galerija Pikapolonice

Prijava/odjava uporabnika