Čukci

 Naslov: Gradišče 28, 1276 Primskovo
 Starost otrok: 1-3 leta
 Telefon: 01/8975–010
 Vzgojiteljica: Eva Baš
 Pomočnici vzgojiteljice: Eva Lovše, Urška Jerin

Dan Zemlje

Danes praznuje naša Zemlja, naš planet. Nudi nam vse, da lahko živimo na tem planetu, pa ne le mi ljudje, tudi živali in rastline – vsi smo del domačega planeta. (Zvezdana Majhen)

Tudi pri nas je bil ta poseben dan. Pogovarjali smo se o varčevanju z vodo, o odpadkih ter kdo in kako poskrbi za odpadke.

 

 

Gregorjevo

"Ptički so nas prebudili,

so na vejico odleteli,

ter nam pesmico zapeli.

 

Prišel je že ta čas,

ko prišli so Gregorčki v vas.

Se ptički se uženili 

in luči nam pogasnili".

 

V petek je bilo tudi v našem oddelku slišati ptičje petje, kar naznanja tudi slovenski običaj Gregorjevo. Z otroki...


Pust sladkih ust

Danes so v vrtec prišle maškare in začele preganjati zimo. Preganjale so jo z plesom, glasbo in s sladkanjem pustnih krofov. 

 

PLEŠEMO

Plešem, plešeš, plešemo
na veselo muziko.
V mesto je priplesal pust,
v pekarijah bo popust.

Plešem, plešeš, plešemo
na veselo muziko.
Kdor se krofov prenaje,...


Ponovno v vrtcu

Po skoraj treh mesecih smo se Čukci ponovno vrnili v vrtec. Za nekatere je bil ponovni povratek v vrtec malce težji, vendar je z vsakim dnem lažje, saj solzic že skoraj ni več. Sedaj smo v novi igralnici z novimi igračami ter z novimi idejami za nove dogodivščine.

{igallery...


Tradicionalni slovenski zajtrk in dan otrok

Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija vsak tretji petek v novembru na dan slovenske hrane. Že nekaj let zapored otroci tako za zajtrk dobijo kruh, maslo, med, mleko in jabolka iz bližnje okolice. Namen dogodka je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne domače...


Ena, dve, tri ... rajamo mi vsi

V tednu otroka ( 5.10. do 9.10. ), smo imeli veliko dejavnosti. Za otroke iz sosednje skupine Sovice smo pripravili krajši nastop v okviru projekta Dnevi evropske kulturne dediščine (DEKD - Zavoda za varstvo kulturne dediščine), katerim smo zarajali, prikazali in se poveselili ob tradicionalnih...


Naš prvi mini sprehod

Bil je lep sončen dan in mi smo se odpravili na naš prvi sprehod. Med potjo smo opazovali letenje metuljev, tekanje muc in oglašanje travniških živali. Zapeli smo tudi kar nekaj pesmic in se imeli lepo.

Galerija Čukci

Prijava/odjava uporabnika