Jedilniki - Vrtec Ciciban

Prehrana

Večina otrok preživi v vrtcu dve tretjini svojega aktivnega časa, zato z vso odgovornostjo in strokovnostjo pripravljamo prehranjevalni program za posamezno starostno obdobje. Pomembno je, da se v tem obdobju oblikujejo ustrezne prehranske navade, da otroci osvojijo čim več prehranskega znanja in ustvarijo pozitiven odnos do zdravega načina prehranjevanja, kar je pomembno za kasnejša življenjska obdobja.

Z uravnoteženo prehrano, ki ustreza potrebam otrok, pripomoremo k skladni rasti in razvoju ter dobri psihofizični kondiciji otrok, zvišujemo tudi splošno odpornost organizma in ustvarjamo zdravstveno preventivo pred nastankom deficitarnih bolezni.

Preko celega dneva imajo otroci na voljo sadje in ne sladkan čaj in vodo. Veliko pozornost posvečamo tudi kulturi prehranjevanja in oblikovanju dobrih prehranskih navad ter poskrbimo, da otroci jedo počasi, v mirnem in prijetnem vzdušju.

Jedilnik je ves čas na vpogled staršem na spletni strani Vrtca Ciciban in na oglasnih deskah, tako, da lahko dnevno spremljajo prehrano svojega otroka in jo dopolnjujejo s prehrano doma.

Prijava/odjava uporabnika