Miške

Naslov: Za Povrtmi 6, 1275 Šmartno pri Litiji
Starost otrok: 4-5 let
Telefon: 01 8987 325
Vzgojiteljica: Eva Izlakar
Pomočnica vzgojiteljice: Jolanda Fele
Spremljevalec: Samo Videc

Čebele

Že mnogo let v našem vrtcu tretji petek v mesecu novembru obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk, ki nas opominja, da je hrana pridelana in pripravljena na naših kmetijah, živilskih podjetjih in zadrugah bolj sveža ter okusnejša. 

Otroci so nam preko svojih idej (narisanih na plakatih) sporočili, kaj že vedo o tradicionalnem slovenskem zajtrku. Izdelali smo medenjake, panjske končnice ter skupinski čebelnjak. Obiskal nas je čebelar, ki nam je prestavil njegovo delo, pripomočke in nam podrobno opisal življenje čebel. V petek pa nas je obiskala tudi čebela, ki nam je prinesla "domač" tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo si ga postregli kar sami.

Poskus "plesoče rozine"

Zanimalo nas je le kaj se zgodi z rozinami, če jih natresemo v vodo z mehurčki. Nekaj otrok je ugotavljalo ali bodo plavale ali pa bodo le potonile in res,  v steklen kozarec smo nalili vodo z mehurčki in vanjo natresli rozine. Opazili smo, da rozine "plešejo" gor in dol. Le zakaj,  nas je še...


Teden otroka

Prvi teden oktobra je za otroke še posebej pomemben, saj takrat obeležujemo Teden otroka. Gre za projekt, ki ga že od leta 1954 izvaja Zveza prijateljev mladine Slovenije. V letošnjem letu je bila osrednja tema: SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. 

V tem tednu je bil namen poudariti pomen povezanosti...


Teta Jesen

V petek, 23. 9. 2022 je v naš vrtec prišla posebna gostja, ki je prinesla veliko košaro, v kateri se je skrivalo cel kup jesenskih pridelkov. Prav dobro že vemo, da to najdemo na polju, sadovnjaku in vrtu. Povedala nam je, da ji je ime Teta Jesen in da je s seboj poleg pridelkov "prinesla" še malce...


Galerija Miške

Prijava/odjava uporabnika