Sneženi možje

Pozdravljeni, otroci!

 

Tudi tokrat smo vam pripravili naloge, ki so povezane z zimo, saj se boste pozabavali s sneženimi možmi. Ali veste, kako še z drugo besedo rečemo sneženemu možu? Seveda, snežak. Za začetek boste preizkusili svoje znanje z nalogo VZROK – POSLEDICA. Starši naj vam preberejo vprašanje, vi pa med danimi odgovori poiščite pravega – tistega, ki bo pravilen glede na sliko.

Potem boste sestavljali SNEŽENE MOŽE IZ ENAKIH OBLIK. Najprej boste razrezali vse oblike, nato pa poiskali, kar spada skupaj in snežake nalepili na zimsko pokrajino (npr. en sneženi mož bo iz samih trikotnikov, drug iz kvadratov, itd.).

Mlajši otroci boste SESTAVILI SNEŽENEGA MOŽA. Najprej boste sliko sneženega moža razrezali na trakove. Dele boste med seboj pomešali in jih ponovno sestavili skupaj. Sneženega moža boste nalepili na list.

Na koncu se boste s starši ali drugimi družinskimi člani igrali igrico SNEŽAKOVA IGRA S KOCKO. Metali boste igralno kocko, prešteli pike in narisali del snežaka. Kdor bo prvi narisal svojega snežaka, bo zmagovalec.

Veliko zabave!

Prijava/odjava uporabnika