×

Napaka

Error the gallery with an id of: 6630 is not published

 

Napoved dejavnosti

ponedeljek, 2. 9. 2024: 1. vrtčev dan
ponedeljek, 16. 9. 2024: Evropski teden mobilnosti

V CELJE PO VESELJE - zaključni izlet

Danes smo skupaj s predšolskimi otroki, ki septembra odhajajo v šolo, za zaključni izlet obiskali sončno Celje. Proti Celju smo krenili kar z vlakom. Za veliko otrok je bila to nova izkušnja, polna pričakovanj. V Celju smo se nato razdelili v dve skupini, kjer smo si ogledali Tropsko hišo in Hermanov brlog.

V Tropski hiši smo se lahko fotografirali s kačo in tenrekom, za katerega smo izvedeli, da je bratranec slona. Ogledali smo si različne vrste plazilcev, ribic, ptičev, zajcev in mnoge druge živali. V Hermanovem brlogu smo si ogledali razstavo predjamskega človeka, ki ga je muzej gostil iz Krapine. Poleg gostujoče razstave smo si ogledali tudi stalno razstavo igrač nekoč in danes. Na koncu smo se lahko poigrali še v njihovi igralnici, kjer smo rokovali z veliko različnimi igračami. 

Za konec dogodivščine smo se igrali še na igrišču ob reki Savinji, nato pa smo se z vlakom vrnili v Litijo, kjer so nas že čakali starši.

Posebna zahvala na tem mestu gre tudi podjetju Rudi Turs, ki je s svojim prispevkom dodala košček v tem pisanem mozaiku naše popotniške izkušnje.

 

Galerija skupnih dogodkov

Prijava/odjava uporabnika