Glasbeni januar

V vrtcu smo resnično uživali v raznolikih glasbenih aktivnostih v mesecu januarju.

Obisk harmonikaša je navdušil naše otroke s tradicionalnimi zvoki in živahnostjo instrumenta. Obiskal nas je še en glasbeni gost, ki je predstavil čarobnost klarineta in saksafona. Mesec pa nam je popestrila še ena glasbena gostja, ki nam je predstavila glasbeno pravljico "Miška si poišče nov dom" in polno zanimivih inštrumentov.

Poleg tega smo doživeli eksperiment s snegom v epruveti, ki je raziskoval otroško radovednost. Zimska zabava je vključevala tudi sankanje na zasneženem hribu, kar je okrepilo veselje do gibanja. Posebno kreativno doživetje pa smo dosegli z izdelavo lastnih inštrumentov, kot je bil simpatičen bobenček.

Za zaključek zelo zanimivega meseca, pa nas je obiskala gostja iz Koreje, ki nam je predstavila zanimivosti svoje kulture. Otroci so na koncu za spomin dobili zapis svojega imena v Korejščini in tako ohranili edinstven spomin.

Otroci so se ob tem učili o različnih zvokih in oblikovali svoje glasbene izkušnje. Skupaj smo preživeli čaroben mesec, poln glasbe, ustvarjalnosti in raziskovanja.

 

">Fotografije

Galerija Pikapolonice

Prijava/odjava uporabnika